sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Pitkästä aikaa...

Moi!

Pitkästä aikaa oon saanut itseni taas kirjoittamaan tätä blogia, joka onkin nyt vähän jäänyt. Ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kertoa vähän Samun kuulumisia.


Samu voi tosi hyvin! Se on tietenkin kasvanut hurjaa vauhtia ja täyttääkin jo tässä kuussa hurjat 2 vuotta. Turkki on kasvanut kivan kokoiseksi ja nyt talvella vähän tummunutkin mustenpaan sävyyn. Näyttelyissä ei olla nyt käyty pitkään aikaan joka johtuu pääosin Samun käytöksestä. Sillä on tosi hankalaa keskittyä muiden koirien kanssa.


Onneksi asiaan on tulossa muutos. Olen jo Samun kanssa ilmoittautunutkin Oulun Koirakoulu Rallyhaukkujen tottelevaisuuskurssille joka alkaa 23.4. Kurssia kuvataan näin "Kurssi sopii koirakoille, jotka haluavat parantaa perustottelevaisuutta sekä yhteistyötä oman koiran kanssa" . Tuo kurssi on juuri  täydellinen minulle ja Samulle tulevaisuuden kannalta. Olen nimittäin alkanut suunnitella Samun kanssa agility uraa.


Tämän agility uran toteutus onkin lähtenyt hyvin käyntiin mun ja Samun joululahjojen myötä jotka motivoivat treenaamaan. Saatiin nimittäin agilityyn 1 tavallinen este, 1 rengaseste, kepit ja pussi. Ennestään meilla oli jo toinen rengaseste sekä ostin myöhemmin 5m putken. Samu osaa jo hyvin käskyn "hyppää" sekä "putki". Samu oppi putken melkein heti ja sen myötä se osasi myös pussin hetkessä. Olin kieltämättä yllättynyt kuinka nopeaa Samu tajusi mitä pitää tehdä missäkin tehtävässä.

Nita ja Samu

Samu sai joululahjaksi agility juttujen lisäksi pari pehmolelua, paljon herkkuja sekä ihanan joulu villapaidan. Samu on vaan nykyään kauhean nirso kaikenlaisille herkuille ettei mikä vaan tälle herralle kelpaa :D Samu on luonteeltaan myös nykyään ehdottomasti todella kiltti ja kivaluonteinen koira. Lenkeillä se meinaa vähän vastaan tuleville koirille ärähtää kuin olisi kaikkien maailman koirien johtaja, hömppä se on. Vieraita se taas rakastaa eikä meinaa millään rauhoittua kun esim. kaverini tulee käymään. Ei Samu muulloinkaan jaksa kauaa aikaa pysyä paikoillaan ja se on kokoajan menossa! Siitä tulisi hyvä agility koira.


Temppuja mitä Samu on oppinut tässä hiljaisuuden aikana on mukavasti. En nyt muista mitä kaikkia olen kertonut mutta kerron joitakin. Samu osaa nykyään nostaa molempia tassuja käskystä, kieriä, pyytää "armoa" :D, seisoa takajaloilla ja hypätä paikoillaan. Nyt mulla ei tuu muuta mieleen mutta kaikenlaista sekin oppii!


Tänään me kävimme taas tädin luona moikkaamassa Samun kanssa muita koiria. Tänään olen myös ottanut kaikki tässä postauksessa olevat kuvat. Samu poseerasi oikein hienosti ja kuvatkin onnistui kyllä kivasti! Kyllä Samu saa nyt unta kun on taas peuhannut muitten koirien kanssa. Yritän nyt vähän postailla edemmän ja kertoilla Samun kuulumisia edemmän. Tulen ainakin postailemaan tottelevaisuuskurssista sitten aina postauksia että mitä esim. tehtiin kurssilla. Saa myös tietenkin ehdotella jotain postausideoita, toteutan mielelläni niitä!

Nyt pääsemmekin ihastelemaan loppuja kuvista <3Nike Gintarine Sala "Nita"

Pyrytuulen Älytön Tuuli "Tuuli" (Samun mamma <3)


1 kommentti:

  1. Hei Iida, kyselin vuoden 2015 joulukuun blogisi jälkeen tietoja belgianpaimenkoira Berttasta, johon olen kadottanut yhteyden. luovutin sen pentuna v 2004.

    VastaaPoista